Graffiti spuiten

The Drawing Grounds

Street Fighter II

Street kleding

De straat cultuur heeft verschillende onderdelen maar wordt gekenmerkt door de hiphop invloeden welke niet alleen terug te vinden zijn in de muziek maar ook alles wat daar omheen draait. De term hiphop is vrij breed en bevat verschillende elementen. De vier bekende elementen van hiphop zijn graffiti spuiten, breakdancen, MC'en en Djing. De street kleding is voornamelijk afkomstig van het element breakdancen maar wordt door de mensen van vrijwel de hele hiphop groep gedragen.

Kenmerken hiphop kleding

Het verschil tussen normale kleding en hiphop kleding is in veel gevallen vrij gemakkelijk te zien. De meest voorkomende voorbeelden van hiphop kleding zijn de erg ruime shirts en broeken en sneakers. De kleding hoort bij hiphop en is voor vele een way of life geworden. Echter wat veel mensen niet weten is dat de kleding in eerste instantie niet werd gedragen om er goed uit te zien maar omdat het vooral erg praktisch was. Voor de breakdancers kwam het goed uit dat ze ruime kleding hadden om hun lichaam zo vrij te kunnen bewegen en nog beter moves uit te kunnen voeren. Kenmerkend zijn dus vooral wijde kleding en veel sieraden als grote kettingen, oorbellen en ringen. Ook de grote horloges (zie bv horloges in stijl) komen hier vandaan.

Bekende merken

Binnen de hiphop kleding stijl zijn er verschillende merken welke zich hebben uitgebreid op urban gebied. Voorbeelden van merken met een urban lijn zijn onder meer Jordan en Ecko Unlimited. Een ander merk welke bekend is door zijn hiphop kleding is Karl Kani. Het merk Karl Kani is opgericht in 1989 door Carl Williams. Met een directe visie op hiphop kleding groeide het merk al snel uit tot een topmerk. De kleding werd zelfs zo bekend dat hij in 2002 de Urban Fashion Award won. Kleding online shoppen? Kijk dan op online shops als de Online shirts shop of de merk jurkjes shop.